Welkom op
de website

Buitenzonwering

Buitenzonwering, zoals de naam al zegt wil je daarmee buiten de zon weren, als je bijvoorbeeld buiten aan je laptop wilt werken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten en maten zonneschermen. Je hebt bijvoorbeeld buitenzonwering met  een knikarmscherm, maar je hebt ook een uitvalscherm of bijvoorbeeld markiezen. Screens en shutters behoren ook tot de mogelijkheden. De meeste mensen hebben als buitenzonwering de rolluiken (om de zon binnen te weren, in plaats van gordijnen, maar geven geen schaduw op je terras, ook goed tegen inbraak) of ze zonneluifels. Maar als je een terras hebt kun je ook gebruik maken van terrasschermen of van een schaduwdoek. Zoals je kunt lezen zijn er veel manieren om de zon ook buiten te kunnen weren. Om er achter te komen welke buitenzonwering je wilt, is het goed dat je je hier in gaat verdiepen en dan kun je nog beter jouw keuze maken, om straks optimaal te genieten van een heerlijke schaduwrijke plek buiten op je terras.

Jouw wensen met buitenzonwering

Als je voor de buitenzonwering gaat kiezen is het van belang dat je weet wat je wilt bereiken. Is het doel dat je rustig buiten kunt zitten met privacy, of gaat het er alleen om dat je uit de zon kunt zitten? Er zijn namelijk ook buitenzonweringen die extra opties aanbieden en die zorgen er voor dat je van nog meer voordelen kunt profiteren. Maak daarom voor jezelf een overzicht van de mogelijkheden en van de wensen en baseer dan je keuze hier op. Je kunt altijd de prijzen van de buitenzonwering opvragen en met elkaar vergelijken, want ook dit kan doorslaggevend zijn welke zonwering het voor buiten gaat worden. Let hierbij ook goed op de materiaalsoort, sommige materialen hebben weer extra voordelige eigenschappen en misschien is dat precies waar je naar op zoek bent. Een goede voorbereiding is met de buitenzonwering daarom het halve werk dus maak je keuze aan de hand van een uitgebreide analyse van de mogelijkheden en dan kun jij volop genieten van de buitenzonwering.

Om heerlijk in de zomer van de warmte te kunnen genieten, maar niet in de felle zon te hoeven weg branden, kan je gebruik maken van buiten zonwering. Net als bij binnen zonwering heb je hierbij veel mogelijkheden. We bespreken vijf opties.

  • Jaloezieën voor buiten. Ten eerste zijn dat de jaloezieën, die in principe net zo werken als de binnen jaloezieën. Er wordt alleen wel van een ander soort materiaal gebruik gemaakt dat nodig is omdat de weeromstandigheden de jaloezieën kunnen aantasten.
  • Rolluiken; veilig en comfortabel. Ten tweede zijn dat rolluiken. Rolluiken zijn naast zonnewering uitermate geschikt om de kamer te verduisteren. Bovendien hebben rolluiken naast een lichtdempende werking ook een geluidswerende werking. Rolluiken beveiligen daarbij ook nog eens uw woning tegen ongewenst bezoek. Wanneer u ze namelijk naar beneden heeft zullen ze in een soort vergrendeling gaan waardoor inbrekers veel meer moeite zullen moeten doen om via uw ramen uw huis binnen te dringen. Rolluiken zijn er in mechanische versie waarbij ze met een motortje omhoog en omlaag worden getrokken en in een versie met een rol lint. Bij rolluiken hoeft u niet per definitie te denken aan witte of grijze exemplaren. U kunt ze in alle kleuren van de regenboog laten maken, zodat er altijd wel een rolluik is wat bij uw woning past.
  • Knikarmschermen voor comfort. Ten derde zijn er knikarmschermen. Knikarmschermen maken het mogelijk om zelf de buiging van het doek te bepalen, zodat bijvoorbeeld de laaghangende zon niet in je ogen schijnt. Knikarmschermen zijn te koop in de handmatig bedienbare en elektrisch bedienbare variant. U kunt knikarmschermen bovendien zodanig instellen dat ze automatisch uitrollen wanneer de zon schijnt en weer automatisch ingaan wanneer het te hard begint te waaien en wanneer de zon weer weg gaat.
  • Uitvalschermen; praktisch en betaalbaar. Ten vierde zijn er uitvalschermen (ook wel zonneschermen genoemd), die een stuk goedkoper zijn dan knikarmschermen. Je kunt echter niet de buiging zelf bepalen. De meeste uitvalschermen worden bediend met een zwengel die in het zonnescherm zelf kan worden gemonteerd of met een kastje aan de muur wordt bevestigd.
  • Markies; de klassieker. Een klassiek model, ten vijfde, is de markies. Een markies is een zonnescherm dat in een boog uitvalt voor uw raam. Markiezen zijn doorgaans met een houten frame en ze zitten met een soort koof rondom uw raam bevestigd.