Welkom op
de website

Prijzen zonwering

De voordelen van zonwering zijn duidelijk, maar hoeveel het je precies gaat kosten hangt af van wat je precies wilt. Een parasol is uiteraard de meest goedkope optie, maar voor een uitvalscherm betaal je ook niet vaak meer dan honderddertig euro per vierkante meter. Hieronder wordt in een tabel een overzicht gegeven van de prijsopbouw van zonwering.

Zonwering Tussen de tachtig en twaalfhonderd euro Prijs is afhankelijk van de grootte van de zonwering, en het type zonwering
Bediening Tussen de dertig en tweehonderdtwintig euro Handmatig of elektrisch
De kosten van montage Tussen de veertig en tweehonderd euro Prijs is afhankelijk van het type zonwering

Je kunt dus zien dat de kosten van zonwering uit drie onderdelen bestaan: uit het type zonwering en de bijbehorende grootte hiervan, uit de wijze van bediening en uit de montagekosten. Afhankelijk van deze factoren kunnen de kosten van zonwering variëren van zo’n honderdvijftig euro tot achttienhonderd euro. Voor een precies overzicht van de kosten bespreken we deze drie onderdelen hieronder.

Het type zonwering

Allereerst is het van belang om een keuze te maken tussen het type zonwering dat je graag zou willen hebben in je huis. In onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de prijs per type zonwering en de breedte van dit type zonwering. De prijzen zijn inclusief BTW.

Het type zonwering De prijs De breedte
Jaloezieën tussen 80-600 euro 1-3 meter
Screens 140-260 euro 1-3 meter
Zonnescherm 150-1000 euro 1-5 meter
Uitvalscherm 150-700 euro 1-4 meter
Knikarmscherm 600-1000 euro 4-5 meter
Shutters 250-1400 euro 1-3 meter
Markiezen 300-750 euro 1-5 meter

De wijze van bediening

Vervolgens is de prijs afhankelijk van welke soort bediening je kiest. Je kunt kiezen tussen een handmatige (met een handslinger) of een elektrische bediening. Wat betreft de elektrische bediening heb je weer drie opties. Bij de eerste optie zit een motor inbegrepen bij de prijs, bij de tweede optie zal de zonwering automatisch openen of sluiten als er zon of wind is, en bij de derde optie kan je de zonwering vanaf een afstandje bedienden door middel van een afstandsbediening. De prijzen per wijze van bediening zijn inclusief BTW.

De wijze van bediening De prijs
Oogwindwerk: handmatig Tussen de dertig en zestig euro
Elektrische bediening: met motor Tussen de zestig en honderdvijftig euro
Wind- en zonautomaat Tussen de honderdvijftig en tweehonderd euro
Elektrische bediening: afstandsbediening Tussen de tweehonderd en tweehonderdveertig euro

De montagekosten

Als laatste moet je nog rekening houden met de montagekosten. De montagekosten verschillen per type zonnewering. Daarnaast zijn er bijkomende kosten zoals de opmeetservice, de voorrijkosten en of de zonwering op een eerste of tweede verdieping moet worden geplaatst. De kosten worden in onderstaande tabel weergegeven en zijn inclusief BTW.

Type Montagekosten
Shutters Tussen de veertig en zeventig euro
Jaloezieën Tussen de zeventig en honderd euro
Markiezen Tussen de zeventig en honderdveertig euro
Screens Tussen de negentig en honderdveertig euro
Zonnescherm Tussen de honderd en tweehonderd euro
Opmeetservice Tussen de twintig en veertig euro
Voorrijkosten Tussen de dertig en vijftig euro
Het plaatsen op de eerste verdieping Tussen de twintig en vijftig euro
Het plaatsen op de tweede verdieping Tussen de zeventig en tachtig euro

Meerkosten

  • Bij bovenstaande tariefvoorbeelden is uitgegaan van een standaard zonwering van 1 tot 3 meter. Dit is dus van toepassing wanneer u één raam wil voorzien van zonwering. Wanneer u echter een hele achterkant van uw woning in één keer van een zonwering wil voorzien vanwege bijvoorbeeld een groot raam of openslaande terrasdeuren of een schuifpui komt u uiteraard in een andere tariefschaal terecht. We spreken dan van maatwerk.
  • Bij bovenstaande tariefvoorbeelden is bovendien uitgegaan van het standaard doek voor een zonnescherm. Wanneer u echter speciale wensen heeft voor een patroon op het doek, een specifieke kleur, kleurechtheid van het materiaal enzovoorts komt u ook in een aparte tariefschaal terecht. Ook in dit geval spreken we van meerkosten.
  • Om uw zonnescherm langer mooi te houden bestaan er speciale afwerkingsranden die voorkomen dat vocht in uw doek komt wanneer het zonnescherm opgerold zit. Bovendien kunt u kiezen voor een volant zodat uw zonnescherm er ook in opgerolde staat decoratief uit ziet. Dit zijn uiteraard ook meerkosten. Bron: zonwering kosten.

Kosten binnen zonwering

De kosten voor binnen zonwering zijn heel divers. Eigenlijk geldt de stelregel dat u het zo duur en mooi kunt maken als u zelf wil. De prijs van een binnen zonwering hangt ook af van de maatvoering van uw ramen. Heeft u een standaard maat raam, dan kunt u volstaan met een standaard maat en model zonwering. Dit hoeft niet speciaal voor u op maat te worden gemaakt en is dus aantrekkelijker geprijsd dan zonwering die wel voor uw woning op maat gemaakt dient te worden.

Type zonwering Prijs Afmeting
Jaloezieën 10 euro – 65 euro 50 cm – 2 meter
Rolgordijnen 15 euro – 70 euro 50 cm – 2 meter
Plisségordijnen 20 euro – 50 euro 60 cm – 1.60 meter
Lamellen 50 euro – 90 euro 1 meter – 2.50 meter
Vouwgordijnen 40 euro – 120 euro 60 cm – 1.80 meter
Paneelgordijnen 7 euro – 15 euro Per paneel van 60 cm breed, kosten exclusief gordijnrail

Bij bovenstaande tabel zijn we uitgegaan van standaardmaten in het onderste prijssegment. Wanneer u echter voorkeur heeft voor een bepaalde materiaalkeuze, kleurkeuze, dessin, of  maatwerk afmeting lopen de kosten  uiteraard snel op.

Tips bij de aanschaf van zonwering

  • Kijk naar het seizoen. Zonwering leveranciers hebben het in de zomermaanden drukker dan in de wintermaanden. Juist in de wintermaanden zullen ze daarom extra blij zijn met u als klant en een aantrekkelijker tarief hanteren. Bovendien hebben leveranciers dan sneller tijd voor u wanneer er ingemeten moet worden voor de zonwering. Wanneer de eerste zomerse dag dan een feit is heeft u tenminste uw zonwering in orde.
  • Kijk naar aanbiedingen. Het klinkt overbodig, maar aanbiedingen van zonwering leveranciers in de gaten houden kan u veel geld besparen. U koopt immers doorgaans niet voor slechts één raam in uw woning zonwering, maar voor meerdere ramen tegelijk. In dat geval zullen de kosten snel oplopen.

Benieuwd wat de prijzen van een stratenmaker zijn om uw tuin weer op te frissen? Ga naar de website stratenmaker kosten en ontdek meer.

Zonwering prijzen opvragen

Het beste kun je de zonwering prijzen opvragen bij diverse aanbieders zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Hierbij kun je letten op de materialen, de prijzen (met of zonder BTW), de levertijd, de kosten van het plaatsen en niet te vergeten de voorwaarden. Het kan zijn dat de offerte is gemaakt voor bijvoorbeeld een bepaalde tijd, als je dan dus snel instemt kan het voor die prijs en anders is het weer duurder. Let daarom goed op de voorwaarden van de offerte die je op gaat vragen voor de zonwering prijzen. Het moet geen haastklus worden, je kunt beter meerdere offertes opvragen zodat jij weet wat je kunt krijgen voor je geld. Natuurlijk wil je kwaliteit, maar daar hoef je niet de hoofdprijs voor te betalen. De prijs is in ieder geval afhankelijk van een aantal factoren, zoals het materiaal en de maat uiteraard. Zorg daarom dat je de juiste gegevens invult. Je kunt meteen beginnen met vergelijken als je alle offertes ontvangen hebt. Let op: vergelijk geen appels met peren!