Welkom op
de website

Kosten knikscherm

Wanneer u graag buiten zit in de zomermaanden is een knikscherm oftewel een knikarmscherm onmisbaar. U creëert hiermee immers niet alleen koelte in uw woning op een warme zonnige dag, maar ook een comfortabele zit plek op uw terras. Een knikscherm Is dan ook meer dan een zonwering alleen, het is een uitbreiding van uw woongenot. Het stelt u in staat om meer van de zon en van het weer te genieten. U koopt een knikscherm dan ook niet zomaar, beschouwt u het maar als een waardevolle investering.

Wanneer u een knikscherm gaat kopen heeft u graag een kostenplaatje in uw gedachten. Wij geven u hierbij een globaal overzicht van wat u mag verwachten wanneer u tot de aanschaf van een knikscherm overgaat.

Soort zonwering Gemiddelde prijs per knikarmscherm inclusief BTW Breedte
Knikarmscherm 650 euro – 1.050 euro 4 – 5 meter
Bediening Gemiddelde prijzen Prijs afhankelijk van
35-250 euro Handmatig of electrisch
Montage Gemiddelde prijzen Prijs afhankelijk van
120-200 euro Type en aantal knikarmschermen
Totaalprijs 805 euro – 1500 euro

De prijs van een knikscherm hangt zoals u al ziet af van een aantal verschillende factoren. Allereerst is daar de bediening. Wilt u een eenvoudig knikscherm met een handmatige bediening; dit is al mogelijk vanaf 800 euro, en dan is dat inclusief de montage door een specialist. Wilt u een knikscherm dat u automatisch kunt open en dicht doen; dat is een luxe optie. In totaal bent u dan ongeveer 1.100 euro kwijt inclusief wederom de montage door een specialist van het zonweringsbedrijf.

Elektrische bediening van een knikscherm; de voordelen

Elektrische bediening van een knikscherm is dus een luxe optie. Toch is het ook in het belang van uw zonnescherm dat u deze optie laat inbouwen. Er kleven namelijk behalve comfort ook nogal wat praktische voordelen aan een elektrische bediening van een knikscherm. Knikschermen zijn doorgaans nogal groot en zwaar. Het handmatig open en dicht draaien van een knikscherm kost nogal wat kracht. Wanneer u kiest voor een elektrische bediening van uw knikscherm wordt het zonnescherm voorzien van een motortje en een wandbediening. Op die manier doet u met slechts één beweging het zonnescherm open of dicht. Het kan uiteraard ook uw wens zijn dat u uw zonnescherm vanuit uw stoel kan open of dicht doen. In dat geval kunt u kiezen voor een bediening door middel van een afstandsbediening.

Veiligheid in ons Hollandse klimaat

Ons Hollandse klimaat is onberekenbaar; zo schijnt de zon nog volop, het volgende moment valt de regen met bakken tegelijk uit de lucht. Niet zo praktisch wanneer u op het moment dat de zon weg is en het begint te regenen uw zonnescherm nog uitgedraaid heeft. Een regenbui is immers niet heel erg bevorderlijk voor de stof en het verdere materiaal van uw knikscherm. In dat geval is het een aanrader om een zon- en wind automaat van Somfy te laten opbouwen op uw knikscherm. Een zon- en wind automaat zorgt ervoor dat uw elektrische knikscherm automatisch open gaat wanneer de zon begint te schijnen. Op het moment dat de zon echter weg is gaat uw knikscherm dus ook weer automatisch dicht.
Een knikscherm is kwetsbaar, en heel erg gevoelig voor de wind. Wanneer de wind onder uw uitgedraaide knikscherm slaat kan er zomaar ernstige schade ontstaan. Een Somfy zon- en wind automaat zorgt ervoor dat uw scherm automatisch dicht gaat wanneer het begint te waaien. Op die manier bent u een ongeval voor, en is het ook geen probleem wanneer u even weg bent terwijl uw zonnescherm nog uit staat.
Meerkosten van een (elektrische) bediening van een knikscherm
We hebben de meerkosten van de bediening van uw knikscherm voor u op een rij gezet;

  • Bediening met een handslinger 35 euro
  • Elektrische bediening met een schakelaar 125 euro
  • Elektrische bediening met een afstandsbediening 225 euro
  • Zon- en windautomaat 225 euro

Uw knikscherm laten monteren

Een normaal rolgordijn kunt u prima zelf monteren, een gordijn valt ook nog wel goed op te hangen, maar het laten monteren van een knikscherm betreft een specialistische klus die u dus ook het beste kunt uitbesteden aan de vakman.
Een knikscherm is namelijk een omvangrijk en zwaar apparaat; het is af te raden om dit zelf aan uw gevel te bevestigen. U loopt daarmee het risico op ernstige ongelukken van een neervallend knikscherm. Een knikscherm dient derhalve stevig in uw muur te worden verankerd om gevaarlijke situaties na het plaatsen en tijdens het gebruik ervan te voorkomen.  Wanneer u het ophangen van uw nieuwe knikscherm overlaat aan de zonweringspecialist bent u ervan verzekerd dat uw knikscherm in een mum van tijd hangt, en dat u er geen omkijken naar heeft.

De kosten van het plaatsen van een knikscherm

De kosten van het laten plaatsen van een knikscherm varieëren nogal. Ze hangen af van de locatie van het knikscherm en van de verdieping waar het knikscherm geplaatst moet worden. Ook de afmeting en de bediening van het knikscherm speelt een belangrijke rol. Dit is immers bepalend voor het aantal personen wat benodigd is om het knikscherm op zijn plaats te hangen. Gemiddeld zult u tussen de 120 euro en 200 euro per knikscherm kwijt zijn aan het bevestigen.

Tips wanneer u een knikscherm koopt

  • Informeer bij uw buren. Hebben zij ook de wens om een knikscherm te kopen, ga dan samen tot aankoop over. Niet alleen zult u een aantrekkelijke korting kunnen bedingen op de knikschermen zelf, maar bovendien bespaart u ook op de montagekosten. De zonweringspecialist hoeft immers maar één keer te rijden en dat scheelt voorrijkosten.
  • Wilt u optimaal genieten van uw knikscherm, kijk dan naar de uitvoering van het knikscherm zelf. Hoe lang uw knikscherm mooi blijft hangt vooral af van de kap op de cassette van het knikscherm. U kunt kiezen voor de open cassette. Doet u dit echter alleen wanneer u zeker weet dat er geen vocht bij uw knikscherm kan komen. Een open cassette is het goedkoopste, maar uw knikscherm is op die manier ook het kwetsbaarste. Kiest u voor een semi cassette, dan is uw doek aan de voor- en achterkant beschermd tegen vocht. Kiest u voor een gesloten cassette, de duurste oplossing, dan bent u ervan verzekerd dat er geen druppeltje vocht meer bij uw knikscherm kan komen. Investeer in de duurzaamheid van uw knikscherm.