Welkom op
de website

Kosten uitvalscherm

Een uitvalscherm zonwering wordt ook wel een vensterzonwering genoemd. Vaak bestaat een uitvalscherm uit een kap met een doekbuis. Daar zit een doek omheen en die kan via twee armen tot meer dan 90 graden zakken. Wanneer je gaat insturen kan het doek worden opgerold op de doekrol.

Een uitvalscherm is een zonnescherm wat dus in een scherpe hoek uitdraait vanaf uw muur. Het is een type zonnescherm dat vooral heel functioneel is. Om er onder te zitten is een uitvalscherm niet geschikt. Er zitten immers altijd twee beugels langs het uitvalscherm, en het scherm biedt verder weinig ruimte om er onder te zitten. De prijs van een uitvalscherm wordt doorgaans bepaald op basis van de breedte door de mate waarin het scherm uitsteekt van de gevel af. De uitval. We hebben de prijzen waarop u moet rekenen bij een uitvalscherm voor u op een rijtje gezet.

Uitval 1,5 meter breed 2,5 meter breed 4 meter breed
100 cm uitval 350 euro 490 euro 620 euro
115 cm uitval 410 euro 510 euro 660 euro
135 cm uitval 440 euro 530 euro 710 euro

 

U kunt ervoor kiezen om een uitvalscherm elektrisch of handmatig te bedienen. Standaard heeft een uitvalscherm een handmatige bediening met een band. U kunt ook kiezen om uw uitvalscherm te bedienen met een slinger. We spreken in dat geval van een oogwindwerk. De gemiddelde prijzen van een oogwindwerk en een electrische bediening zijn:

  • Oogwindwerk; 40 euro
  • Elektrische bediening 110 euro
  • Elektrische bediening met afstandsbediening 250 euro.

Uitvalschermen laten monteren

Uitvalschermen kunt u het beste laten monteren. Zo weet u zeker dat ze op de juiste plek boven uw raam hangen, en dat u geen ongevallen zult krijgen door loslatende zonneschermen. Het monteren van een uitvalscherm kost u tussen de 120 euro en 200 euro per scherm. Als bezorgkosten mag u rekenen op ongeveer 30 euro per scherm. Wanneer u daartoe de mogelijkheid heeft kunt u uiteraard besparen op de bezorgkosten door uw uitvalschermen zelf op te halen bij de leverancier.

Als het echt stormvast moet zitten

Wanneer het erg winderig is rondom uw woning of appartement is het aan te raden dat u uw uitvalschermen laat voorzien van wind- of stormvaste armen. Stormvaste armen kosten u gemiddeld 35 euro per scherm extra. Stormvaste armen zorgen ervoor dat het doek van uw uitvalschermen niet gaat klapperen wanneer de wind er onder slaat. Hierdoor voorkomt u uiteindelijk schade aan het doek, maar ook aan het frame van uw uitvalscherm zelf.

Online een uitvalscherm kopen

U kunt het beste prijzen vergelijken wanneer u bij diverse webwinkels in zonwering rondkijkt. Dit heeft als voordeel dat u gelijk op de hoogte bent van de prijs, en dat er meestal een calculator op de site staat waarmee u de prijs van uw zonwering precies kan bepalen. Let u er echter wel op bij het vergelijken van webwinkels dat u de zonneschermen op een juiste manier met elkaar vergelijkt. U dient ervoor te zorgen dat de zonneschermen waar u naar kijkt allemaal van dezelfde kwaliteit zijn, dat de allemaal inclusief het door u gewenste bedieningssysteem zijn, dat ze eventueel allemaal inclusief montage en aflevering zijn, en dat ze allemaal dezelfde accessoires hebben. Alleen in dat geval bent u in staat om een goede afweging te maken voordat u overgaat tot de aanschaf van een zonwering.

Let op de kwaliteit

Er is slechts één ding wat u natuurlijk niet kan zien wanneer u bestelt via een webwinkel; de kwaliteit. Let u er daarom op of van de diverse uitvalschermen die u bekijkt de stofdikte en de stofkwaliteit hetzelfde is. Let er ook op of en hoe lang u garantie krijgt op de uitvalschermen van uw keuze.

Een uitvalscherm kopen bij een lokale zonweringspecialist

In bijna iedere stad of dorp komt u er wel één tegen. Een zonweringspecialist. Bij de zonweringspecialist kunt u niet alleen uitvalschermen vergelijken, maar u kunt ook het materiaal zien en inspecteren. Bijkomend voordeel van een zonweringspecialist bij u in de buurt is dat het inmeten en monteren van zonwering gemakkelijk en op korte termijn zal kunnen. Er zullen haast geen kilometer kosten worden berekend voor de dienstverlening naar u toe. Bovendien is het handig wanneer een zonweringspecialist in de buurt is wanneer er onverhoopt klachten of problemen zijn met uw uitvalscherm.

Een uitvalscherm kopen bij de bouwmarkt

In principe kunt u een uitvalscherm ook prima kopen bij de bouwmarkt. De kwaliteit zal doorgaans redelijk zijn, en de levertijd zal doorgaans kort zijn. Ook bieden de meeste bouwmarkten de service dat bestelde uitvalschermen bij u bezorgd kunnen worden, al dan niet tegen vergoeding. Het inmeten van de uitvalschermen zult u dan echter zelf moeten doen, en het monteren doorgaans ook. U doet er dus verstandig aan om te kijken of u hiertoe in de gelegenheid bent voordat u uitvalschermen koopt bij de bouwmarkt. Mocht u er toch niet helemaal uit komen dan kunt u natuurlijk ook via de bouwmarkt een klusservice inschakelen die uw uitvalscherm voor u komt monteren. Echter, hier hangt dan weer een apart prijskaartje aan wat uw voordeel drukt.

Tips wanneer u een uitvalscherm koopt;

  • Vergelijk geen appels met peren. Wanneer u prijzen gaat vergelijken van uitvalschermen dient u er zeker van te zijn dat de schermen die u met elkaar vergelijkt van gelijke uitvoering zijn.
  • Bereken van tevoren uw budget. U kunt natuurlijk kijken voor het goedkoopste uitvalscherm. Houdt u er in dat geval echter rekening mee dat de levensduur van uw uitvalscherm in die situatie ook zomaar korter zou kunnen zijn.
  • Weet welke uitvoering u wil. Gaat u voor gebruiksgemak, of gaat u voor een lagere prijs. Wanneer u optimaal gebruiksgemak wil, of wanneer u uw uitvalscherm vanuit uw woonkamer of tuin wil bedienen zonder dat u ervoor uit uw stoel hoeft te komen kunt u uiteraard kiezen voor een afstandsbediening. In andere gevallen, wanneer u het geen probleem vindt om uw uitvalscherm handmatig te bedienen, is een bediening met een trekband juist weer voordeliger.
  • Kijk goed naar de aanbiedingen. Koop uw uitvalscherm in de juiste periode van het jaar. In de zomer willen de meeste mensen een zonnescherm aanschaffen. Daarom zijn zonneschermen in die periode ook juist het duurste. Wanneer u in de wintermaanden al besluit een uitvalscherm te laten plaatsen profiteert u van aantrekkelijke kortingen, en bent u straks helemaal klaar voor de zomer.